Galatasaray Formaları

1999-2000 formaları

  • 2 Yanıt
  • 4138 Gösterim
1999-2000 formaları
« : 11 Temmuz 2012, 20:36:22 »
Merhaba arkadaşlar ,

Forumda başka başlıklar altında bu formalar ile ilgili bahsedeceğim detaylar konuşulmuş ama ben bunları bir başlık altında toplayıp muhabbetin fitilini ateşlemek istiyorum :)

Geçenlerde beyaz formanın farklı bir versiyonu geçti elime.Farklı dememin nedeni elimdeki diğer beyaz forma ile arasında bazı farklar olması.Bu durumla karşılaşınca bende şöyle bir araştırma yapayım dedim ve aşağıda belirttiğim sonuçlara vardım. Yanlışım var ise düzeltin diye paylaşıyorum.

Böyle ufak detayları kurcalamak hoşuma gidiyor. Koleksiyonumdaki formalar futbolcuların giydiklerine yakın olsun gibi bir takıntım var.Yakın diyorum çünkü storeda/çadırda satılan versiyonlar bazı sezonlarda futbolcuların giydiklerinden farklıydı.

Neyse gelelim konuya.Benim bu farklar ile vardığım sonuçlar aşağıdaki gibi.

1 - Bu sezon store ürünü olan formaların sırtında dikişli gs logosu ve 2000 yazısı var.Bu dikişli kısım maçta giyilen formaların sırtında yok.İnternetten bulabildiğim kadar fotoyu aradım taradım ve futbolcuların üstünde olan formaların sırtında bu dikişli logo olan bir fotoğraf bulamadım.Böyle bir fotoğrafa sahip olan , gören duyan var ise lütfen paylaşsın.

2 - Maçta giyilen formalardaki marshall boya reklamı storeda satılan formalara göre daha küçük (flok olanlarda aykırı bir durum göremedim.Hepsi daha küçük). Sezon içinde sponsor logosu genellikle flok baskı olmakla birlikte kimi maçlarda forma kumaşının kendisi üzerinde olacak şekilde kullanılmış. (sonradan üzerine yapıştırılmamış şekilde.Teknik olarak ne denir bilmiyorum :) )  

3 - Maçta giyilen formaların etek kısmında galatasaray spor kulübü resmi ürünüdür gibi dikdörtgen , sarı ve forma üzerine dikilmiş bir kumaş parçası yok.Bu dediğime aykırı bir resim bulamadım. Bunu bulmak biraz zordur sanırım.Şortun içinden eteği çıkaran bir teknoloji yok :) Hazır çıkmış olanın fotosunu bulmak gerek :) Bu detay çok önemli değil aslında.Etek dediğin şortun içinde olur arkadaş.Kurallar kurallar.... :)

4 Bir de clima cool meselesi var. Elime geçen bazı formalar clima cool değilken bazıları clima cooldu.Kumaşlarda bariz fark var.Belirgin kanallar ve koltuk altı kısımlarında , beyaz formanın sarı kısımlarındaki hava delikleri bariz büyük.

Uğraştığımız şeye bak arkadaş diyorum bazen ama seviyorum bu detayları :) Bakalım yanlış olduğum noktalar , aksi görüşleri kanıtlar nitelikte fotolar gelecek mi çok merak ediyorum.

Bu arada koleksiyon yapan arkadaşlara bu sezonun match worn / match issued formalarını alırken bu detayları gözden geçirmesini öneririm.Özellikle bu tür forma sattığını iddia eden arakadşların formaları genellikle kendilerini fontlardan ele veriyor.Aman dikkat :)

Teknolojiye lanet okuyorum bazen.GÜnümüzün maçları 3d , full hd , oyuncunun burun kılına kadar zoom yapıyorum ama 12 sene öncenin forması için yüksek kalite fotoyu geçtim net foto bulmak bile zor arkadaş.





« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2012, 20:40:22 Gönderen: cavo »

Ynt: 1999-2000 formaları
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2012, 22:26:36 »
1- Futbolcu formalarinda GS 2000 dikisi ve etek kismindaki etiket yok.




2- Futbolcular hem flock baskili giydiler hem flock baskisiz. Kucuk flock baskiyi da giydiler buyuk flock baskiyi da.



3- Dikis armali versiyonu da giydi futbolcular diye biliyorum ama dikis arma hic gormedim ben. BUTUN ARMALAR FLOCKTU.

4- UEFA finali formasinin GS armasi flocktur. Bunun gibiydi armalar.



Bu arada asiri tembelsin kardesim. :) Arayacaksin tarayacaksin kendi arsivini olusturacaksin. Sahaflar cok yardimci olur sana. İplemedigin kitaplardan ne cevherler cikar sen bile sasirirsin.

Elindeki forma buyuk ihtimalle futbolcu formasi kardesim :) Arma dikisse bilemiyorum. Ama en azindan ozel bir forma. Umarim yardimci olabilmisimdir.

Ynt: 1999-2000 formaları
« Yanıtla #2 : 12 Temmuz 2012, 23:00:31 »
Sağol kardeşim muhabbetin bir ucundan tuttuğun için :) Büyük flok baskı sadece lig maçlarında giyilmiş gördüğüm kadarıyla.O seneler avrupa maçlarındaki formaların sponsor logoları standarttan daha küçük oluyordu hatırlarsan.Sanırım bu sebeple avrupa maçlarındaki marshall logosu daha küçük kullanılmış hep.


Benim aldığım formanın gs arması biraz daha farklı.Paylaştığın hakan şükür fotosundaki gibi.Parlaklık ve renk farkı var çok az.Forma farklı kumaş çeşidi (daha geniş hava delikleri var) ve sırtında dikişli arma bulunmaması gibi özelliklere sahip.Sırtında ilk fotoğraftaki gibi hagi ve 10 numara var :) Font çok benziyor hatta neredeyse aynı.Ayrıca kısa kollu.Ben hep uzun kollu fotolar bulmuştum.Senin gönderdiklerinin kısa kollu olması iyi olmuş :) 

Futbolcuların giydiği formaya oldukça benziyor özetle. Bir ara elimdeki iki formanın karşılaştırmalı fotolarını eklerim buraya.Kaynak olsun.

Şu ara tembellik çöktü :) Eskiden forma gelir gelmez farklı açılardan foto çekerdim. Bir ara sıfırdan çekimlere başlamam lazım.Halı zemin üzerine fotoğraf çekerek büyük hata yaptım zamanında :)