Twitter'da FIFA'nın Dünya Kupası talimatnamesine rastladım, isteyen bir göz atabilir:
http://www.fifa.com/mm/document/tournament/competition/01/47/38/17/regulationsfwcbrazil2014_en.pdfFIFA'nın 2014 Dünya Kupası için hazırladığı talimatnamenin 44. sayfasında; her takımın FIFA'ya forma, şort ve çorapların tamamında kullanılmak üzere bir tane ağırlıklı olarak koyu ve bir tane de ağırlıklı olarak açık renk bildirmesi gerektiği yazıyor. Yani, takımlar FIFA'ya ikisi de tek renk kombinasyonlu olmak üzere, ağırlıklı olarak, bir açık, bir de koyu renkli forma göndermek zorunda.
2. Each team shall inform FIFA of two different and contrasting colours (one
predominately dark and one predominately light kit) for its official and reserve
team kit (shirt, shorts and socks). In addition, each team shall select three
contrasting colours for the goalkeepers. This information shall be sent to FIFA
on the team colour form. Only these colours may be worn at the matches.
Talimatnameyi 44. sayfadan okumaya devam edersek; maçlarda takımların hangi formaları giyeceklerine FIFA'nın karar vereceği yazılıyor. İki takımın formaları arasındaki herhangi bir çakışma halinde, FIFA'nın, takımların kendilerine bildirdikleri iki formanın kombinasyonlarına izin vereceği yazıyor. Fakat, FIFA, takımların kendilerine bildirdikleri tek renk kombinasyonlu formaları en az bir grup maçında giyeceklerini temin ediyor.
5. FIFA will inform the teams of the colours that they shall wear for each
match. As far as possible, each team shall wear its official colours as declared
on the official team colour form.
If the two teams’ colours and the match
officials’ colour might cause confusion, in principle, team A in the official
match schedule shall be entitled to wear its official team kit and team B
shall use its reserve team kit or, if necessary, both teams may have to wear
a combination of their official and reserve team kits. FIFA will endeavour to
ensure that each team wears its official team kit at least once during the group
stageBence talimatname yoruma açık, buna bakılacak olursa, Brezilya gerçek kombinasyonunu (sarı-mavi-beyaz) giyemeyecek, büyük ihtimalle de deplasman formaları mavi olacak; Almanya ve Arjantin, kombinasyonlarını giyebilmek için deplasman formalarını mecburen siyah ağırlıklı yapacak; Kamerun, yeşil ve sarı forma bildirdiği için gerçek kombinasyonunu (yeşil-kırmızı-sarı) giyemeyecek; Kolombiya, aynı şekilde, sarı ve lacivert forma bildirdiği için kombinasyonunu giyemeyecek; Hollanda, en iyi ihtimalle turuncu-lacivert-turuncu gibi ilginç bir kombinasyon giyebilecek; İspanya'nın kırmızı forması koyu renk sayılırsa, gerçek kombinasyonunu sağlamak için, daha açık bir mavi deplasman forması bildirmesi gerekecek, kırımzı formaları açık renk sayılırsa ise lacivert ya da siyah bir forma bildirebilecek.
Bu konudaki fikirlerinizi ve forma tahminlerinizi çok merak ediyorum, umarım bu konu hakkında yorumda bulunursunuz.
